Knjiga o Joga celibatu

   Ostvarenje Boga (brahmajñana) je ostvarenje neograničene svijesti kao svog vlastitog istinskog bića. Totalna bogorealizacija nije moguća bez trostruke čistoće (čistoće tijela, nadija i uma), posvećenosti i predanosti Svevišnjem. Čistoća je neophodna za uspjeh u cjelovitom yoga-celibatu, koji podrazumijeva ovladavanje seksualnim nagonom, nadilaženje misli o seksu i slobodu od želja za tjelesnim užicima.

   Evolutivna Sila biva probuđena trostrukom čistoćom, koncentracijom pozornosti/pažnje i istinom, koje su rezultat spiritualnih tehnika, predanosti Onom tko/što nas nadilazi i spoznaje (iskustvenog znanja). Međutim, ova Sila (Kundalini Šakti) ostaje uspavana ako pojedinac rasipa svoju seksualnu energiju svaki put kad je osjeti. Stvarni razvoj, prema tome, ovisi od tome koliko ste dobri/uspješni u sublimaciji seksualne energije.

   Sublimacija seksualne energije (yoga celibat, brahmaćarya) implicira preusmjeravanje njezinog silaznog toka u uzlazni tok uzduž kičme prema mozgu i krunskom energetskom centru. Ovozemaljski brak i fizičko sjedinjavanje ne mogu trajati unedogled niti vode k istinskom ispunjenju. Brahmaćarya (yoga celibat) je kapija/prolaz ka krajnjoj istini, miru (šanti) i milini (ananda).

   Brahmaćarya (cjeloviti celibat) omogućava spiritualnom aspirantu sve veći uspjeh na materijalnom planu, emocionalnu neovisnost i sve veća spiritualna postignuća. Kroz brahmaćaryu se poboljšava zdravlje, raste entuzijazam te pojedinac postaje mladolikiji i ljepši. Pojedinac koji živi u yoga-celibatu lako razvija sposobnost mentalne koncentracije te sposobnost uranjanja u duboke meditacije.

   Individua koja živi u brahmaćaryi stječe fizičku i psihičku snagu te stječe psihičke moći nepostizive na bilo koji drugi način. Takva individua postaje nezavisna od tijela i uma. Savršeni brahmaćari ima vlast nad tijelom i umom, sposobnost svjesne astralne projekcije po volji (hotimično) i sposobnost percepcije bilo čega iz bilo kojeg vremena i prostora. On se uzdiže/elevira u viša stanja postojanja te uživa u najvišem stanju bića (samadhi).

   Neke natuknice i razmatranja Swamija Brahmajñananande (koji u Hrvatskoj u Zagrebu vodi yoga aspirante od 1988.) o brahmaćaryi možete pročitati u poglavlju Final notes u Book on yoga-celibacy, u njegovom članku “Radost i moć celibata” te u drugim pisanim djelima Swamija Brahmajñananande. Otvorite se za Ono što nadilazi vašu osjetilnu percepciju, vaš um i vašu osobnu svjesnost… Neka se Božja Milost spusti na vas… Neka vas Evolutivna Sila vodi prema Svevišnjoj svijesti!


Book on Yoga-Celibacy

www.yogacentar.hr

    * nakon što ostavite svoje ime te kontakt, link za preuzimanje knjige biti će vam poslan na vaš email